Workshops

Bij de basic workshop worden alle basistechnieken van het barbecueën doorgenomen en wordt er een 5-gangenmenu bereid.


Beercan chicken

Gerookte zalm met frisse mesclun salade

Rosbief en courgettespiesen met aioli van gerookte paprika met 'Hasselback' potatoes

Vegetarische groentecurry

Gegrilde ananas


We doen een blinde smaaktest met de verschillende barbecuetypes: houtskool, gas en elektrisch. daarnaast krijg je alle informatie over houtskool-, gas- en elektrische barbecues: aansteken, grilltechnieken, accessoires, schoonmaak en onderhoud.

Kortom een onmisbare workshop voor elke beginnende BBQ'er!

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor de houtskoolliefhebber. Er wordt op deze workshop enkel en alleen met houtskoolbarbecues gewerkt en er wordt een 6-gangen menu bereid.

 

Bruschetta met tomaat en Bruschetta met pulled pork

Surf 'n' Turf

Gerookte kippenborst

Kalfskogelbiefstuk met aardappelgratin, gegrilde groenten en gegrilde uienpuree

Op de plank gerookte brie met potbrood

Chocoladecake met gegrilde citroenmascarpone

 

Je leert een houtskoolbarbecue aansteken en de temperatuur-beheersing ervan. We geven je daarnaast alle informatie over de Weber wijze van grillen en de verschillende grillmethodes.

Tijdens onze gasbarbecueworkshop laten we je de verscheidenheid van gasbarbecues ervaren. Leer hoe je de beste gerechten kunt bereiden op ons uitgebreide assortiment gasbarbecues. We bereiden tijdens deze workshop een 6-gangenmenu.


Gemarineerde paddenstoelen met gerookte spaanse botersaus en vers gebakken brood

Sappige varkenssteaks met appel-chili pekel en gorgonzola

Paella ‘’Pescador’’

Gemarineerde kippenborst geserveerd met thaise currypannenkoeken en wasabimayonaise

Kalf ‘’spicy en smoky’’gerubt met gekleurde peper, geserveerd met madeirasaus, gevulde aardappelen en gemarineerde bloemkool

Appel chimney cake met vanille ijs


Deze workshop is geschikt voor de meer gevorderde barbecueër en is het vervolg op de basic workshop. Informatie over houtskool-, gas- en elektrische barbecues; aansteken, grilltechnieken, accessoires, schoonmaak en onderhoud.

Bij deze workshop wordt een 5-gangenmenu bereid.

 

Californiaburger met avocadomayonaise

Gerookte kippenborst met barbecuesaus en appel-kruiden salade

Knapperige zalm

Picãnha met chimichurri, maïskolven en sweet potatoes

Pizza met rood fruit en witte chocolade

 

We leren je het toepassen van het Weber® Gourmet Barbecue System (GBS), het toepassen van de direct en indirecte kookmethode en het barbecueën met gesloten deksel.

Voor iedereen die graag wilt leren roken. De Weber Smokey Mountain Cooker is het toestel waarmee we al vele prijzen hebben gewonnen in de KCBS-competitie. We geven hier dan ook bijna al onze geheimen prijs.


Volgende punten zullen aan bod komen:

  • Informatie over Smokey Mountain Cooker, grilltechnieken, accessoires en onderhoud
  • Warm en koud roken
  • Slow cooking
  • Direct grillen op gas en houtskool
  • Uitleg diverse houtsoorten
  • Nuttige tips voor het roken


Kortom, dit wordt een workshop voor iedereen die de werking van de Smokey Mountain Cooker onder de knie wilt krijgen.

Tijdens deze workshop ga je vis klaarmaken op de barbecue door middel van de Gourmet BBQ System accessoires. Verder ga je aan de slag met het roken op de barbecue, het zogenoemde 'low & slow' cooking.

 

  • Grillen op directe en indirecte manier
  • Gebruik maken van het Verticaal Systeemrek om op verschillende niveaus te barbecueën
  • U ontvangt barbecuetips voor gevorderden

 

Kortom, een workshop voor de visliefhebber die alles uit zijn barbecuetoestel en accessoires wil halen om dat heerlijk perfect stukje vis op het bord te toveren!

De tijd dat de barbecue enkel in de zomer gebruikt werd hebben we al een tijdje achter de rug. Dankzij de innovatieve ontwikkelingen van Weber kunnen we nu 365 dagen per jaar gezellig buiten koken. Voor personen die graag een winterdiner willen bereiden op de barbecue hebben we deze workshop met 5-gangenmenu.


Gerookte selderijsoep met walnoten en varkenssaté

Gegrilde avocado gevuld met ansjovis tapenade, Hollandse garnalen en veldsla

Gegrilde wildzwijnfilet met cranberryboter op roggebrood

Op houtskool gegrilde Entrecôte met chorizo met kidneybonen en spitskool à la crème

Perentaart met chocola en advocaatijs


Belangrijke info:

  • Bij al onze Grill Academy workshops krijg je een barbecueschort, certificaat en recepten mee naar huis!
  • De Grill Academy workshop kan worden geannuleerd, wanneer er onvoldoende deelnemers zijn tot 14 dagen voor aanvang van de workshop.
  • Voor het annuleringsbeleid zijn de algemene Voorwaarden van Weber-Stephen Deutschland GmbH van kracht.

© Copyright Grill Academy Limburg VZW. All Rights Reserved.